LINIA DE FRONT. Interviuri cu artiștii în The Institute

“Linia de front. Recuperarea patrimoniului local prin exerciții artistice” este un proiect care invită la dezbatere și  propune abordarea istoriei prin experiment.

 

Acesta a fost realizat de Asociația 37 în colaborare cu Colegiul Național Costache Negri și a pornit de la realitatea faptului că primul Război Mondial a trasat linia frontului prin orașul Târgu Ocna marcându-i istoria și comunitatea. Astfel, pentru a cunoaște istoria mondială și națională, aceștia au pornit de la istoria faptelor mici, de la istoria locală spusă de străzile orașului, de tranșeele de pe dealurile din jurul orașului și de obiectele găsite în ele, prin poveștile eroilor locali.
Proiectul și-a propus să privească aceste lucruri prin filtrul adus de artiștii contemporani în atelierele de creație: Lea Rasovszky a vorbit despre distrugere și copilărie prin instalații realizate din jucării reciclate, Sorina Vazelina a spus povestea luptelor prin bandă desenată, One World România la Școală a adus proiecția de film în clasă pentru a introduce procesul de documentare, iar Nicu Ilfoveanu a vorbit despre propriul său de fotografie despre monumente de Prim Război Mondial.
Proiectul a urmărit și o latură practică a istoriei, punând în prim plan discuții despre toleranță, drepturi, dar și realități ale vieții pe front.
Am stat de vorbă cu artiștii și echipa de proiect pentru a afla mai multe despre acestă inițiativă.
ShareTw.Fb.Pin.
...

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!