Michele Bressan & Bogdan Gîrbovan la Cerc

Michele Bressan și Bogdan Gîrbovan au fost prezenți la Colegiul Național Costache Negri pentru a prezenta proiectul R.A.P.I. – Romanian Archeological Photography Index în cadrul Cerc. Artă contemporană. Proiectul fotografilor Michele Bressan & Bogdan Gîrbovan a început în urmă cu trei ani prin dezgroparea, fotografierea și indexarea obiectelor din cele două războaie mondiale desfășurate pe teritoriul României. Proiectul recuperează astfel artefacte ce definesc identitatea istorică a locurilor vizate. Demersul valorifică istoric resturile rămase în teren, stabilind o legătură între peisaj și episoadele desfășurate în acesta, folosind rămășițele metalice cu valoare de martor. Proiectul a fost lansat de Galeria Posibilă și în formă editorială la București în luna aprilie sub forma unei cărți obiect la intersecția dintre carte de istorie, carte de fotografie și album de familie.
Cerc. Artă Contemporană este prima inițiativă de a crea un spațiu de expunere permanent a artei contemporane în cadrul unei unități de învățământ, alături de discuții, ateliere și întâlniri cu artiști. Proiectul își propune să promoveze și să întrețină consumul de artă contemporană de către tineri la nivel local și județean, să sprijine colaborarea creativă dintre artiștii contemporani și unitățile de învățământ locale pentru realizarea unui proiect de expunere de artă contemporană. Echipa organizatoare și artiștii invitați se implică pro bono în dezvoltarea proiectului. Cercul participă la competiția Gala Societatii Civile 2017 la categoria Artă și cultură. Un proiect Asociația 37 dezvoltat în parteneriat cu Colegiul Național Costache Negri.
Fotografii de Silvia Hanganu.