Raport – Linia de front

Ne apropiem de sfârșitul lui 2018, astfel că revenim cu un scurt raport al lucrurilor pe care le-am realizat la Cercul de artă contemporană cu ajutorul vostru.

Atelierele de toamnă din cadrul proiectului “Linia de front- recuperarea patrimoniului local prin exerciții artistice” au adus în fața elevilor echipa de la One World Romania cu un atelier de storytelling digital, precum și un atelier despre fotografia de monument cu Nicu Ilfoveanu. În urma acestor întâlniri, elevii au gândit 5 quest-uri culturale în Târgu Ocna, disponibile pe Questo App. De asemenea, cu ajutorul Plantăm fapte bune în România și a Ocolului Silvic Târgu Ocna, elevii au plantat 100 de copaci memorie pentru eroii căzuți pe dealurile din împrejurimi în Primul Război Mondial.

Proiectul s-a încheiat cu prezentarea proiectului Linia de front în 5 orașe sub forma unor dezbateri legate de Centenar și de proiectele cultural-educative pe care le-a provocat: Târgu Mureș, Timișoara, București, Bacău și Târgu Ocna. Alături de noi au fost profesori, artiști, profesioniști din domeniul cultural și jurnaliști. Toate acestea au fost posibile și datorită sprijinului vostru.

Mulțumim, încă o dată, celor care ne-au fost alături și vom reveni în ianuarie cu vești despre noul proiect de artă și design pe care-l gândim pentru 2019 la Cercul de artă contemporană.